fbpx
Сьогодні
09:06 29 Вер 2020

Макрон вимагає від Росії роз’яснень щодо отруєння Навального Новічком

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росія має надати пояснення через отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Reuters.

«Це без сумніву була спроба вбивства на російській землі, проти лідера опозиції Росії із застосуванням хімічної речовини, розробленої у РФ. Росія має дати роз'яснення», — заявив Макрон.

Він повідомив, що інші країни відреагують на отруєння в залежності від того, чи надасть Росія інформацію, здатну допомогти розслідуванню Організації по забороні хімічної зброї(ОЗХЗ).

Раніше німецьке видання Spiegel написало, що канцлер ФРН Ангела Меркель таємно відвідала в берлінській клініці Шаріте російського опозиціонера Олексія Навального під час його лікування там від отруєння.

У пості зазначалося, що таємний візит до Навального – ще одна ознака того, наскільки канцлер симпатизує Навальному і не готова дати справі зійти нанівець. Той факт, що канцлер особисто відвідала опозиційного політика, повинен дати знати російському уряду, Берлін налаштований дізнатися правду, пише видання.

Як повідомлялося, російському опозиціонеру стало зле під час польоту з Томська в Москву, його було терміново госпіталізовано 20 серпня в лікарню Омська після втрати свідомості. Меркель відразу заявила, що Німеччина в разі потреби готова буде прийняти Навального на лікування. Через два дні його перевезли до Берліна в рамках "приватної ініціативи".

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: