fbpx
Сьогодні
10:10 28 Вер 2020

Меркель таємно відвідала Навального в "Шаріте", - ЗМІ

Фото Reuters

Канцлер ФРН Ангела Меркель таємно відвідала в берлінській клініці Шаріте російського опозиціонера Олексія Навального під час його лікування там від отруєння.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

"Канцлер відвідала російського опозиційного політика в рамках надсекретної операції в Шаріте в Берліні. Незвичним жестом канцлер Ангела Меркель підкреслила солідарність уряду з Олексієм Навальним", – йдеться у замітці.

Таємний візит до Навального – ще одна ознака того, наскільки канцлер симпатизує Навальному і не готова дати справі зійти нанівець. Той факт, що канцлер особисто відвідала опозиційного політика, повинен дати знати російського уряду, що Берлін налаштований дізнатися правду, пише видання.

"Справа Навального демонструє все більше і більше елементів політичного трилера", – зауважує журнал.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".
Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: