fbpx
Сьогодні
11:23 01 Жов 2020

Кабмін виділить кошти для допомоги постраждалим і ліквідації наслідків пожеж на Луганщині

Кабінет Міністрів виділить кошти з резервного фонду державного бюджету для допомоги постраждалим і ліквідації наслідків пожеж у Луганській області.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Учора ввечері в Луганській уздовж лінії розмежування виникло декілька масштабних осередків лісових пожеж. Уряд виділить кошти з резервного фонду державного бюджету для допомоги постраждалим і ліквідації наслідків пожеж у Луганській області. Суму збитку ще встановлюють. Очікуємо оперативних розрахунків від Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і ДСНС. Нині важливо якомога швидше допомогти людям", – написав Шмигаль у тeлеграм-каналі.

Прем'єр зазначив, що для оперативної взаємодії з урядом на місце за його дорученням терміново вилетіла урядова команда в складі першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, першого заступника міністра реінтеграції Ростислава Замлинського і голови Держлісагентства Василя Кузьовича.

Шмигаль додав, що ситуацію з гасіння лісової пожежі в Луганській області сьогодні розгляне комісія ТЕБ та НС.

Раніше стало відомо про чотирьох загиблих на пожежах, серед яких троє цивільних і працівник лісгоспу.

Впродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, з яких станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64-ох.

За даними ДСНС, загалом уздовж лінії розмежування утворилося 6 масштабних осередків лісових пожеж. Найбільш складна ситуація вздовж лінії розмежування від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів.

За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями окупантів із застосуванням трасуючих куль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: