fbpx
Сьогодні
10:33 01 Жов 2020

Гайдай заявив, що загрози Сєверодонецькому "Азоту" немає у зв'язку з пожежами, але школи в місті не працюють

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай наголошує, що ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" нічого не загрожує у зв'язку з масштабними пожежами в області.

"Ні, ситуація там не є критичною. Ми всю ніч контактували з керівництвом, співробітники ДСНС там чергували весь час. Критичної загрози або навіть просто загрози підприємству немає", – сказав голова Луганської ОДА в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер уранці.

У свою чергу прес-служба "Сєверодонецького "Азоту" повідомила, що 30 вересня приблизно о 20:00, на тлі триваючих пожеж і сильного вітру в околицях Сєвєродонецька, загорілася рослинність на території цеху нейтралізації та очищення промислових стічних вод підприємства.

"Аварійно-рятувальні служби підприємства протягом декількох годин ліквідовували пожежу. Жертв і постраждалих немає. Технологічний комплекс цеху працює у штатному режимі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пожежа не вплинула на роботу основних виробничих цехів підприємства, загрози для населення немає.

Крім того, у зв'язку з пожежами у Луганській області на підприємстві працює оперативний штаб, організовано чергування персоналу та підготовлено необхідну техніку.

У сєвєродонецьких школах через масштабну лісову пожежу 1 жовтня призупинено навчальний процес. Про це повідомляє військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецька.

"У зв'язку з необхідністю евакуації жителів селищ, які постраждали від пожеж, прийнято рішення призупинити навчальний процес 1 жовтня у сєвєродонецьких школах", – зазначається в повідомленні.

За інформацією ВЦА, станом на 7 годину у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, з них ліквідовано 82, триває гасіння 64-ох.

За словами очільника області Сергія Гайдая, пожежа поширилась майже на 10 000 гектарів за добу. На Луганщині у вогняному колі опинились 11 селищ, у тому числі у безпосередній близькості до Сєвєродонецька. Четверо людей загинули, пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд.

Причини займання встановить слідство. Прокуратура області порушила кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: