fbpx
Сьогодні
10:59 01 Жов 2020

Урядова група вилетіла на Луганщину: через пожежі загинули п'ятеро осіб

фото: МВС

Урядова група на чолі з заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим вилетіла на місце пожеж в Луганській області.

Про це інформує пресслужба МВС.

«Оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим вилетіла на місце лісових пожеж в Луганській області для координації дій всіх сил», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу групи також увійшли голова ДСНС Микола Чечоткін, командувач Нацгвардії Микола Балан, голова Державного агентства лісових ресурсів (Держлісагенство) Василь Кузьович, та перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

Через пожежі на Луганщині загинуло 5 осіб, десятьох людей госпіталізовано та 120 чоловік евакуйовано.

"Уже добу пожежники, рятувальники, поліцейські, військовослужбовці гасять пожежі та евакуюють людей. Унаслідок пожеж загинули п'ятеро осіб. За оперативними даними, евакуйовано 120 осіб", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих і 10 постраждалих унаслідок масштабних пожеж у Луганській області.

В інформації зазначається, що загалом до гасіння пожеж залучено 1 тис. 229 осіб та 204 од. техніки. "До гасіння пожеж, за погодженням зі штабом ООС та СЦКК, залучено авіацію", – повідомляють у МВС.

авіація для пожеж

фото: МВС

Раніше стало відомо про чотирьох загиблих на пожежах, серед яких троє цивільних і працівник лісгоспу.

Впродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, з яких станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64-ох.

За даними ДСНС, загалом уздовж лінії розмежування утворилося 6 масштабних осередків лісових пожеж. Найбільш складна ситуація вздовж лінії розмежування від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів.

За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями окупантів із застосуванням трасуючих куль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: