fbpx
Сьогодні
14:37 26 Вер 2020

Венедіктова обговорила із західними дипломатами долю САП

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в п'ятницю, 25 серпня, зустрілася із західними дипломатами й обговорила з ними підготовку конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Новий керівник має прийти на зміну Назару Холодницькому, звільненому з органів прокуратури.

За словами Венедіктової, вона теж зацікавлена в прозорому конкурсі і незалежності антикорупційних органів, повідомили в Офісі генпрокурора.

«Найважливіше для нас – зробити процес конкурсу на посаду голови САП прозорим, публічним і зрозумілим як для українського суспільства, так і для міжнародних партнерів нашої держави. Завдання Офісу генпрокурора – діяти чітко в рамках закону, забезпечити цей процес на високому рівні, не втручаючись жодним чином у роботу комісії. Україні надзвичайно потрібен дійсно незалежний і професійний керівник антикорупційної прокуратури », – заявила генпрокурорка.

Вона уточнила, що конкурсна комісія має обрати не лише нового керівника САП, а й його першого заступника і заступника – керівника підрозділу. Проводитиме конкурс комісія з 11 осіб: чотири члени визначені Радою прокурорів України, семеро – затверджені Верховною Радою.

У зустрічі з Венедіктовою взяли участь директор відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Сара Ланженкамп, координатор сектору верховенства права і боротьби з корупцією Представництва ЄС в Україні Манфредас Лімантас, голова Антикорупційної ініціативи Євросоюзу Ека Ткешелашвілі, директор Міжнародної організації з розвитку права в Україні Леван Дучідзе і координатор програм і радник з правових питань відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олена Кустова.

Раніше Холодницький підтвердив своє звільнення з САП.

Нагадаємо, 26 травня Венедіктова виступила з відеозверненням, в якому звинуватила САП у численних порушеннях і пообіцяла надати реакцію генеральної прокуратури.

У САП відповіли на звинувачення генпрокурора Венедіктової.

Потім Ірина Венедіктова запропонувала прокурорам САП показати результати роботи за 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: