fbpx
Сьогодні
12:29 21 Сер 2020

Холодницький підтвердив своє звільнення з САП

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звільнився із відомства за власним бажанням.

Про це він повідомив у Facebook.

Заяву про звільнення підписала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«За час моєї каденції змінилось чотири генеральних прокурори, кожен із яких у свій власний спосіб хотів створити режим підзвітності САП. У кожному випадку це розпочиналось із невиконання нами (САП) тих чи інших вказівок, іноді агресією та певними непорозуміннями. Після чого кожного разу зрештою приходило розуміння, що САП є самостійним та непідконтрольним органом, ми знаходили взаєморозуміння. […] Як наслідок ми системно стикались із політичними спробами посягання на нашу незалежність та маніпуляціями щодо результатів роботи», — розповів Холодницький.

Щодо ефективності роботи, то Холодницький зазначив, що йому вдалось детермінувати та припинити корупційні схеми у газовій, нафтовій сферах, сфері видобутку корисних копалин та атомної енергетики, банківській сфері, сфері публічних закупівель та діяльності великих державних підприємств.

ПРО МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ І МАЙБУТНЄ…У 2015 році розпочато процес створення системи антикорупційних органів, метою яких…

Posted by Назар Холодницький on Friday, August 21, 2020

 

Дисциплінарне провадження щодо Холодницького ініціювала генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Офіс генерального прокурора проводив два службових розслідування щодо Холодницького, які ініціювала генпрокурор 26 і 28 травня. Ними займалися дві службові комісії, які очолювали заступники Венедіктової — Андрій Любович і Ігор Мустеца.

В Офісі генпрокурора на запит відповіли, що до кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг також надійшло звернення народних депутатів щодо вчинення Холодницьким дисциплінарного проступку.

Депутат "СН" Олександр Качура зібрав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького через «некомпетентність» і «порушення процесуальних строків».

Нагадаємо, 26 травня Венедіктова виступила з відеозверненням, в якому звинуватила САП у численних порушеннях і пообіцяла дати надати реакцію генеральної прокуратури.

У САП відповіли на звинувачення генпрокурора Венедіктової.

Потім Ірина Венедіктова запропонувала прокурорам САП показати результати роботи за 5 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: