fbpx
Сьогодні
16:36 21 Вер 2020

Навальний вимагає повернути йому одяг, знятий в омській лікарні

Фото Reuters

Російський опозиційний політик Олексій Навальний вимагає повернути одяг, в якому його госпіталізували в Омську, оскільки він є важливим речовим доказом у справі про його отруєння. 

Про це він написав на своєму сайті.

«Перед тим, як вирішити мене відвезти до Німеччини, весь одяг з мене зняли, і відправили (з Омська – ред.) абсолютно голого. З урахуванням того, що на моєму тілі «Новачок» був виявлений, і контактний спосіб зараження досить ймовірний, мій одяг – дуже важливий речовий доказ.

Відведені за законом 30 діб дослідчої перевірки минули. Я вимагаю, щоб мій одяг акуратно упакували в целофановий пакет і повернули мені», – зазначив він.

Наразі Навальний залишається під охороною німецької поліції в лікарні "Шаріте".
Повідомляється також, що постраждалий зустрівся з німецьким прокурором та офіційно відмовився від запиту російської сторони проводити спільне розслідування щодо його отруєння. 10 вересня охорону клініки посилили, щоб запобігти подальшим спробам замаху на нього.Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новачок". Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: