fbpx
Сьогодні
17:51 21 Вер 2020

КВУ закликав "Слугу народу" припинити використовувати ВНЗ у політичних цілях

Фото: ОПУ

Комітет виборців України (КВУ) закликає політичну партію «Слуга Народу» поважати незалежність вищих навчальних закладів і не втручатися в їх діяльність.

Про це пише пресслужба КВУ.

За оцінкою КВУ проведення 20 вересня висування кандидатів від політичної партії «Слуга Народу» на території внутрішнього двору головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка є використанням бренду ВНЗ в політичних цілях, що не відповідає принципам, закладеним у Законі «Про освіту».

Так, відповідно до ст. 6 Закону «Про освіту» одним із принципів освітньої діяльності є невтручання політичних партій в освітній процес. Згідно із ч. 3 ст. 31 політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти, зокрема створювати власні осередки чи в будь-який інший спосіб втручатися в їхню освітню діяльність.

КВУ закликав «Слугу Народу» припинити використовувати ВНЗ у політичних ціляхКомітет виборців України закликає…

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Monday, September 21, 2020

"Крім того, проведення партією влади заходів агітаційного характеру у державних ВНЗ може бути проявом використання адміністративного ресурсу. Оскільки державні ВНЗ є залежними від об'ємів бюджетного фінансування та рішень органів влади, їх керівництво фактично може бути змушене йти на співпрацю із провладними політичними партіями, незважаючи на положення чинного законодавства", – йдеться у повідомленні.

КВУ закликає політичну партію «Слуга Народу» поважати принципи, закладені в Законі «Про освіту» та не втручатися в діяльність ВНЗ і не використовувати репутацію університету в політичних цілях.

Нагадаємо, що 20 вересня відбулася конференція партії "Слуга народу", в якій взяв участь президент Володимир Зеленський. Керівництво київської організації представило кандидатів в депутати Київради, а також Ірину Верещук як кандидата в мери столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: