fbpx
Сьогодні
21:14 20 Вер 2020

У студпарламенті КНУ ім. Шевченка засудили "Слугу народу" за проведення з’їзду на території університету

Фото: ОПУ

Київський осередок президентської партії «Слуга Народу» в неділю, 20 вересня, провів свій з'їзд на території головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, чим порушив закон. У студпарламенті вже засудили такі дії політиків.

Про з'їзд партія повідомила сама 20 вересня. На ньому представили список кандидатів на вибори до Київської міської ради.

Водночас у соцмережах користувачів одразу обурив той факт, що подія відбулася на території КНУ ім. Шевченка, де заборонена політична агітація.

Згодом на це відреагували у Студентському парламенті університету. Там наголосили, що засуджують будь-які політичні акції та політичну агітацію на території закладу, а також використання назви КНУ імені Тараса Шевченка для «задоволення політичних інтересів».

Такі дії партії назвали порушенням закону. Так, відповідно до частини 3 статті 31 Закону України «Про освіту», політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти.

Ця діяльність також суперечить листу Міністерства освіти і науки України «Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти» від 14 вересня 2020 року.

🏛Шева для студентів? 🖇Червень 2019 року. Студентський парламент філософського організовує івент університетського…

Posted by Студентський парламент філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка on Sunday, September 20, 2020

«… не має значення, чи проводяться подібні заходи безпосередньо у самій будівлі університету, чи на її території, чи публічні заходи офіційно оголошені як політичні, чи їх політичний характер витікає із наявності політичної символіки та політичних фігур, що асоціюються з конкретною політичною партією», — зазначили у студпарламенті.

Ми також звернулися до адміністрації КНУ ім. Тараса Шевченка та партії «Слуга Народу» за поясненнями.

Позиція МОН

У Міністерстві освіти і науки України всього кілька днів тому, а саме 16 вересня, наголошували, що політична агітація у закладах освіти заборонена. МОН також звернулося з відповідним листом до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Що передбачає закон?

Відповідно до статті 31 закону України «Про освіту» політичні партії (об'єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

У закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об'єктів (крім підручників), які містять:

  • найменування чи символіку політичних партій (об'єднань), громадських чи благодійних організацій,
  • назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об'єднань);
  • зображення, прізвища, імена та по батькові осіб, які є членами (учасниками) чи засновниками політичних партій (об'єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об'єднань);
  • зображення, прізвища, імена та по батькові виборних осіб та осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: