fbpx
Сьогодні
15:50 08 Вер 2020

"Так, можливо, я трохи пересидів" - Лукашенко дав інтерв'ю російським пропагандистам

фото: Белта

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що однією з причин невдоволення громадян стало довге правління й надто нав'язлива пропаганда. Іншою причиною він назвав формування класу «буржуйчиків», які «хочуть влади».

Лукашенко також припустив, що може піти з посади достроково, але тільки після конституційної реформи, передає "Бабель".

Главу білоруського режиму процитував в ефірі телеканалу «Россия 1» кореспондент державної «ВГТРК» Євген Рожков.

За словами російського журналіста, Лукашенко вважає основною причиною кризи вплив з боку США, які нібито оперують з центрів у Польщі та Чехії, але також погодився, що для цього є й внутрішні причини.

«Так, можливо, я трохи пересидів. Можливо, мене показують не лише з телевізора, але й з праски та з чайника. Але насправді лише я наразі можу захистити білорусів», — процитував Рожков самопроголошеного президента.

Іншою причиною Лукашенко вважає формування в Білорусі «невеликого класу буржуїв».

«Буржуйчиків, як він сказав. І це дійсно призвело до невдоволення. Вони хочуть влади», — повідомив журналіст.

За словами Рожкова, Лукашенко вважає, побиття протестувальників та журналістів у перші дні після виборів були спричинені «гарячими емоціями», і правоохоронців «не можна засуджувати», бо вони «вберегли країну від бліцкрігу». Зокрема він підтвердив, що були «перегини», і з ними «розберуться».

Як повідомляє головний редактор радіо «Говорит Москва» Роман Бабаян, Лукашенко не збирається йти прямо зараз, оскільки побоюється за життя своїх прихильників у разі складання повноважень.

«Я просто так не піду. Я чверть століття розбудовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!» — процитував він.

За словами Бабаяна, Лукашенко не збирається йти на діалог з Координаційною радою опозиції, оскільки вона буцімто планує розірвати зв'язки з «братською Росією» та розвалити добробут білорусів.

Нагадаємо, за даними МВС України, членів Координаціїної ради білоруської опозиції Марію Колеснікову і двох її соратників Антона Родненкова і Івана Кравцова виганяли з Білорусі насильно, однак Колеснікова порвала свій паспорт, завдяки чому залишилася в країні.

Передісторія: 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив,що Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Згодом Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з Білорусі, на місці її затримали білоруські прикордонники.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: