fbpx
Сьогодні
10:08 08 Вер 2020

Білоруську опозиціонерку Колеснікову затримали на кордоні, Родненков і Кравцов прибули в Україну

Марія Колеснікова

Білоруська опозиціонерка і член Координаційної ради з предачі влади Марія Колеснікова затримана на білорусько-українському кордоні, Антон Родненков і Іван Кравцов (також члени КР) знаходяться на території України.

Про це TUT.BY розповів офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

"Всі три людини – Колеснікова, Родненков і Кравцов в установленому порядку проходили прикордонний контроль сьогодні на початку п'ятої ранку. У нас там особливості проходження держкордону: між пунктами пропуску, нашими і суміжними, взагалі 13 кілометрів, а від нашого пункту пропуску до державного кордону [ України] цілих 6 кілометрів, в тому числі там ще є населений пункт Олександрівка. У зв'язку з цим у нас в зазначеному районі між самим пунктом пропуску, де відбувається оформлення, і лінією держкордону, виставлені додаткові прикордонні наряди.

Після оформлення транспортний засіб – BMW – Родненкова, Колесникової і Кравцова рухався в напрямку держкордону від пункту пропуску. Побачивши військовослужбовця органів прикордонної служби, авто різко прискорилося, створило загрозу життю військовослужбовця. І транспортний засіб покинув територію Білорусі. При цьому Колеснікова виявилася поза транспортним засобом, мабуть, її … випхали, наразі так це зараз представляється, наскільки я можу судити.

Колеснікова була затримана, Родненков і Кравцов знаходяться на території України. На даний момент ведеться розгляд".

"Це поки все, що я можу вам сказати", – додав він.

Держприкордонслужба України підтверджує, що члени Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов проходять процедури для в'їзду в країну, Марія Колеснікова не прибула.

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«В один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в'їзд в Україну прибули двоє громадян Республіки Білорусь Родненков і Кравцов … Громадянка Республіки Білорусь Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала», — зазначив він.

Вранці 7 вересня невідомі люди в центрі Мінська посадили Марію Колеснікову в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку. Також на зв'язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов. Пізніше стало відомо, що в квартирі Кравцова співробітники ДФР КГК провели обшук.

8 вересня, о 8 ранку, офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі заявив, що члени Координаційної ради Антон Родненков, Іван Кравцов та Марія Колесникова «пройшли прикордонний контроль і відбули в сторону України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: