fbpx
Сьогодні
11:10 08 Вер 2020

Геращенко прокоментував в'їзд білоруських опозиціонерів в Україну: ЗМІ пишуть, що Колеснікова порвала свій паспорт

Білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова залишилася на території Білорусі, а двоє членів Координаційної ради білоруської опозиції – Іван Кравцов та Антон Родненков не виїжджали з Білорусі добровільно – їх видворили звідти насильно.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Щодо перетину Державного кордону України представниками опозиції диктаторському режиму Лукашенка – А. Родненкова та І. Кравцова… від себе додам – це не був добровільний виїзд. Це було насильницьке видворення з рідної країни. Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон. Вона залишилася на території республіки Білорусь», – уточнив Геращенко.

"Інтерфакс" пише посилаючись на поінформоване джерело, що Марія Колеснікова не перетнула кордону України, оскільки під час спроби її насильного вивезення з території Білорусі вона порвала свій паспорт.

"Під час спроби фактичної депортації вона порвала паспорт і не могла бути пропущена прикордонниками на територію України", – сказав співрозмовник агентства "Інтерфакс".

Раніше речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що в один з українських пунктів пропуску в Київській області на в'їзд в нашу країну прибули двоє білорусів – Родненков та Кравцов, "наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю". Марія Колеснікова не прибула в Україну.

Вранці 7 вересня невідомі люди в центрі Мінська посадили Марію Колеснікову в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і відвезли в невідомому напрямку. Також на зв'язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов. Пізніше стало відомо, що в квартирі Кравцова співробітники ДФР КГК провели обшук.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: