fbpx
Сьогодні
15:25 08 Вер 2020

Лукашенко стверджує, що Марія Колеснікова сама хотіла "втекти" в Україну, але її затримали

Фото: Белта

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко продовжує наполягати, що член Координаційної ради опозиції Марія Колеснікова сама намагалася «втекти» з країни.

Про це він заявив у вівторок, 8 вересня, в інтерв'ю російським пропагандистам.

«Олександр Лукашенко сказав, що він в курсі цієї ситуації. Вона дійсно хотіла втекти, як він сказав, до України, тому що у неї там є нібито сестра. І він, як прикордонник, вважає, що її затримали правильно», — повідомив кореспондент Росія-1 Євген Рожков.

У той же час, за даними МВС України, Колеснікову і двох її соратників Антона Родненкова і Івана Кравцова виганяли з Білорусі насильно, однак опозиціонерка порвала свій паспорт, завдяки чому залишилася в країні.

8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив, що членкиня президії Координаційної ради опозиції Білорусії Марія Колеснікова і два члени ради Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: