fbpx
Сьогодні
23:32 04 Вер 2020

У Лукашенка опублікували нібито "перехоплену розмову Варшави та Берліна" щодо отруєння Навального

Державний телеканал Білорусі показав відео з розшифровкою нібито перехопленої білоруською розвідкою розмови «Варшави і Берліну» щодо отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального, про що раніше заявляв самопроголошений президент Олександр Лукашенко.

Відео з'явилося у Telegram-каналі «Пул первого», який пов'язують з пресслужбою Лукашенка.

Розмова «тривала» рівно одну хвилину — між «Майком» і «Ніком». Вона ведеться англійською мовою, але запис, оприлюднений ЗМІ, супроводжується перекладом на російську.

Публікуємо розшифровку.

Варшава: «Алло! Добрий день, Ніку. Як наші справи?»

Берлін: «Начебто все за планом. Матеріали по Навальному готові, будуть передані в адміністрацію канцлера. Очікуємо її заяви».

Варшава: «Отруєння підтверджується точно?»

Берлін: «Послухай, Майку, в цьому випадку це не так важливо. Йде війна, а під час війни всякі методи хороші».

Варшава: «Згоден. Треба відбити охоту у Путіна сунути носа у справи Білорусі. Це найефективніший шлях — втопити його в проблемах Росії, а їх чимало! Тим більше, найближчим часом у них вибори, день голосування в регіонах Росії».

Берлін: Цим і займаємося. А як ваші справи в Білорусі?»

Варшава: «Якщо казати відверто, то не дуже. Президент Лукашенко виявився міцним горішком. Вони професіонали і організовані. Зрозуміло, що їх підтримує Росія. Чиновники і військові — вірні президенту. Поки працюємо. Решта при зустрічі, не по телефону».

Берлін: «Так-так, розумію, тоді до зустрічі».

У держЗМІ наголосили, що Білорусь уже передала ФСБ Росії цю «перехоплену розмову».

2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новачок". Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: