fbpx
Сьогодні
13:55 04 Вер 2020

МЗС: Україна сподівається на зміну позиції Німеччини щодо "Північного потоку-2" через отруєння Навального

Україна сподівається, що Німеччина перегляне свою позицію щодо газопроводу "Північний потік-2" у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Алєксєя Навального.

Про це на пресконференції заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми виходимо з того, що цей злочин не повинен залишитися безкарним. Події починаючи з 2014 року, і, якщо подивитися далі – з 2008 року, коли Росія напала на Грузію, демонструють, що безкарність лише спонукає Російську Федерацію до нових агресивних дій і нових злочинів.

Україна виходить з того, що наші партнери і всі, хто опонує агресивній політиці Російської Федерації, повинні застосувати дієві механізми впливу на цю країну, включаючи застосування санкцій, та переглянути політику щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2", – заявив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, у середу 2 вересня німецький уряд заявив, що, згідно з результатами дослідження спеціальної лабораторії Бундесверу, Навального отруїли "Новічком".

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не має сумнівів, що російського опозиціонера Алексєя Навального отруїли, щоб змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні запитання" від уряду Росії.  Російського посла викликали в МЗС Німеччини .

Заявами з осудом та закликом до встановлення винних оприлюднили глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, генсек НАТО Єнс Столтенберг, прем'єр Британії Борис Джонсон.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: