fbpx
Сьогодні
22:16 02 Вер 2020

Отруєння Навального: Москва відкидає звинувачення Німеччини

МЗС Росії прокоментувало заяву німецької влади про те, що опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новачок"

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Заява влади Німеччини про отруєння Олексія Навального речовиною з групи "Новачок" не має підтверджених фактів", – йдеться у повідомленні.

МЗС РФ закликало Німеччину до обміну інформацією про те, що трапилося з Навальним, зазначивши, що Берлін "нехтує існуючими механізмами співпраці". Також Міністерство додало, що Мін'юст Німеччини поки не відповів на запит російської Генпрокуратури про ситуацію з опозиціонером.

МЗС РФ допустило, що за допомогою заяв про Навального Берлін намагається обгрунтувати "якісь заздалегідь підготовлені" заходи ", про які раніше вже заявлялося".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що російського опозиціонера Олексія Навального "хотіли змусити мовчати".

Про це вона розповіла журналістам у Берліні, передає Інтерфакс-Україна.

"Олексій Навальний став жертвою злочину. Його хотіли змусити мовчати, і я засуджую це від імені всього федерального уряду найсерйознішим чином", – заявила Меркель.

За її словами, отруту групи "Новачок" в організмі Навального визначено точно, сумнівів бути не може.

"(Клініка) Charite уповноважила лабораторію Бундесверу зробити дослідження різних проб пана Навального. Спеціальна лабораторія Бундесверу дала чіткий результат: Олексій Навальний став жертвою нападу за допомогою хімічної нервово-паралітичної бойової речовини групи "Новачок". Ця отрута визначається в пробах однозначно", – додала Меркель.

Берлін очікує від Москви пояснень щодо ситуації, на ці запитання може і має відповісти уряд РФ, заявила канцлер Німеччини.

"Ми очікуємо, що російський уряд зробить пояснення з цього питання. Є дуже серйозні запитання, на які може відповісти тільки російський уряд. І він має відповісти. Доля Олексія Навального привернула увагу всього світу, світ очікуватиме відповідей на запитання", – сказала Меркель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: