fbpx
Сьогодні
16:02 27 Сер 2020

Мінінфраструктури вперше офіційно розглядає можливість приватної тяги на колії Укрзалізниці

Фото Reuters

"Українська локомотивнобудівна компанія" стала першим учасником експериментального проєкту щодо допуску приватних локомотивів на залізничні колії загального користування.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, "Українська локомотивнобудівна компанія" стала першим учасником експериментального проєкту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування. У рамках проєкту компанія здійснюватиме курсування приватних локомотивів одразу на дев'яти визначених дільницях.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, створення конкурентного ринку залізничних перевезень – одне із зобов'язань України відповідно до угоди про Асоціацію з ЄС, у рамках якої передбачається залучення перевізників на залізниці.

"Наша головна мета – ліквідувати дефіцит тяги та монополію Укрзалізниці, але при цьому зберегти баланс між тим, щоб захистити інтереси УЗ як перевізника і задовольнити інтереси бізнесу як вантажовідправника. Це має бути акуратний і продуманий перехід, адже демонополізуючи ринок ми можемо спричинити завелику конкуренцію на ньому і втратити один із найприбутковіших напрямів УЗ – вантажні перевезення. Щоб не було такого негативного сценарію, політика у цьому питанні має бути максимально зваженою. Тим не менш, ми наважилися і будемо це робити", – цитує пресслужба слова Криклія.

У пресслужбі зазначили, що "Українська локомотивнобудівна компанія" здійснюватиме курсування приватних локомотивів за напрямками Стрий – Івано-Франківськ, Тернопіль – Шепетівка, Шепетівка – Калинівка 1, Старокостянтинів 2 – Гречани, Старокостянтинів 1 – Гречани, Старокостянтинів 2 – Калинівка 1, Старокостянтинів 1 – Калинівка 1, Гусятин – Ярмолинці – Гречани та Кам'янець-Подільський – Гуменці – Балин – Дунаївці – Ярмолинці – Гречани.

За інформацією відомства, всього комісія з відбору учасників проєкту щодо допуску приватної тяги розглянула 23 заявки від 10 приватних компаній. При цьому сім заявників за 15 заявами визнано учасниками проєкту. Щодо дев'яти заяв від трьох компаній прийнято рішення відмовити в участі в проєкті. Разом із тим, ще дві компанії надали пакети документів в рамках другого етапу відбору.

Нагадаємо, 26 серпня Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: