fbpx
Сьогодні
10:47 19 Сер 2020

Україна має стимулювати використання електромобілів, - міністр інфраструктури

Міністерство інфраструктури України наполягає на створенні умов для поширення електромобілів в Україні та розвитку належної інфраструктури.

"Станом на кінець липня цього року в Україні зареєстровано вже майже 23 тисячі електромобілів і трохи більше гібридів, які разом становлять близько 46 тисяч авто", – сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій на конференції "Інфраструктура електротранспорту 2020: вікна можливостей", яка відбулася 18 серпня у Києві.

Він також зазначив, що ключ до збільшення кількості електромобілів в Україні – здешевлення їх вартості та розвиток інфраструктури.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року передбачено стимулювання використання електромобілів. Найближчим часом ми плануємо оновити її положення, зокрема щодо використання міського електричного транспорту. Проте наша головна задача – створити умови для виробництва електромобілів в Україні", – зазначив Криклій.

Глава відомства додав, що Мінінфраструктури підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення в Україну електромобілів. Також відомство ініціювало й активно приєдналося до розробки ключових змін до державних будівельних норм (ДБН) у частині розміщення електрозаправок на дорогах.

"Ми плануємо змінити ДБН та передбачити розміщення електрозаправок на всіх автомобільних дорогах загального користування, а не лише державного значення", – заявив міністр.

Окрім цього, в планах міністерства – забезпечити поетапну заміну громадського транспорту на електротранспорт, зокрема шляхом залучення кредитів на сприятливих умовах.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, за перше півріччя 2020 року в Україні було зареєстровано 3 384 електромобілі – на 16% вище за показники за аналогічний період 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: