fbpx
Сьогодні
14:03 27 Сер 2020

Жмак заявив, що хоче розділити "Укрзалізницю" на 4 компанії

Новий голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак заявив, що хоче зробити з УЗ прибуткову компанію, а також виділити в УЗ чотири вертикально-інтегровані бізнес-одиниці: вантажні перевезення,  пасажирські перевезення, інфраструктура, і окремо вивести контейнерні перевезення.

Про це він розповів в інтерв'ю liga.net.

"Перше: я хочу зробити з Укрзалізниці прибуткову компанію, але не стільки за рахунок підвищення тарифів, як за рахунок зниження вартості послуг, які ми надаємо.

Друге: я хочу, щоб Укрзалізниця займалась в першу чергу профільним бізнесом — це рухомий склад: локомотиви, вагони,  інфраструктура, і диспетчеризація, тобто організація руху. Усе інше стосується діяльності Укрзалізниці опосередковано", – зазначив Жмак.

"Я хочу виділити в Укрзалізниці чотири вертикально-інтегровані бізнес-одиниці, з відокремленими балансами, які здатні порахувати свої прибутки і збитки: це вантажні перевезення,  пасажирські перевезення, інфраструктура, і моя новація, – окремо вивести контейнерні перевезення.

Контейнерні перевезення зараз знаходяться в складі вантажних перевезень, але це в принципі це окремий вид бізнесу", – додав він.

За словами Жмака, після цього ці вертикально інтегровані одиниці мають перетворитися на окремі компанії у складі холдингу УЗ.

Нагадаємо, 26 серпня Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: