fbpx
Сьогодні
16:00 14 Сер 2020

Після оголошення результатів виборів Тихановська створює координаційну раду

Фото: twitter.com/naviny

Після оголошення результатів виборів президента Білорусі опозиційний кандидат Світлана Тихановська ініціювала створення координаційної ради щодо передачі влади. Вона також готова до діалогу з чинною владою.

Про це йдеться в її заяві, передає "Інтерфакс-Захід".

"З урахуванням того, що відбувається в країні та необхідності вжиття невідкладних заходів для відновлення законності в Білорусі, я, Світлана Тихановська, ініціюю створення Координаційної ради для забезпечення трансферу влади", – заявила вона.

Крім того, вона заявила про готовність до діалогу з владою, а також закликала міжнародне співтовариство виступити в ролі посередника.

Зазначимо, згідно з офіційними результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів, Тіхановська – 10,1%.

Кандидатка зазначила, що до складу координаційної ради можуть увійти представники громадянського суспільства, шановні і відомі білоруси, професіонали своєї справи.

"Нам дуже потрібна ваша допомога і досвід. Нам потрібні ваші зв'язки, контакти, експертні поради та підтримка. У цю координаційну раду повинні увійти всі, хто зацікавлений в діалозі і мирній передачі влади – трудові колективи, партії , профспілки та інші організації громадянського суспільства ", – продовжила Тіхановском.

Крім того політик закликала владу показати готовність до діалогу з народом. "Це означає, відпустити всіх затриманих. Це значить, прибрати з вулиць міст ОМОН і війська. Це означає порушити кримінальну справу проти тих, хто віддавав злочинні накази бити і стріляти в людей", – сказала вона.

Також Тихановська висловила співчуття постраждалим на акціях протесту і закликала силовиків не виконувати злочинних наказів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: