fbpx
Сьогодні
14:53 14 Сер 2020

Меркель вражена жорстокістю та засуджує застосування сили проти демонстрантів у Білорусі

Німеччина вважає неприйнятним наступ на демократію і права людей в Білорусі і вимагає від влади республіки звільнити затриманих протестувальників.

Про це заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу в Берліні.

За словами речника, події у Мінську та інших містах республіки, брутальне поводження з людьми, які виключно мирно висловлюють свою незгоду з результатами виборів, в Берліні вважають «абсолютно неприйнятними».

"Я хотів би від імені канцлера (Ангели Меркель) знову рішуче засудити застосування жорстокого насильства проти мирних демонстрантів.

Канцлер особливо засуджує, що тисячі були затримані просто через їх участі в мирних протестах, вона вражена повідомленнями про те, що з ними жорстоко поводилися»

Німеччина вимагає безумовного і негайного звільнення всіх затриманих та забезпечення доступу до інформації, заявив представник уряду.

«Уряд стоїть на боці всіх, хто мирно висловлює свою думку», – підкреслив Зайберт.

Він зазначив, що глави МЗС країн ЄС під головуванням Німеччини будуть обговорювати 14 серпня ситуацію щодо Білорусі. Йтиметься, зокрема, про санкції проти всіх, хто є відповідальним за жорстоке поводження з людьми. ЄС має дати спільну відповідь, наголосив Зайберт.

Він нагадав, що ЄС не вважає демократичними ці вибори, які не відповідають мінімальним стандартам. Зайберт додав, що «Лукашенко не повинен прикрашати ситуацію».

На тлі масових протестів, що тривають у Білорусі, посол РБ у ФРН був запрошений в МЗС Німеччини для «термінової розмови».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: