fbpx
Сьогодні
12:13 14 Сер 2020

Тихановська записала звернення: Закликає підписатися тих, хто голосував за неї

Светлана Тихановская / Фото Reuters

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська виступила з ще одним відеозверненням. Вона закликала зупинити насильство на вулицях.

Звернення опубліковано на YouTube-каналі її чоловіка Сергія Тихановського.

"Ми завжди говорили про те, що захищати наш вибір треба тільки законними, ненасильницькими способами. А мирний вихід громадян на вулицю влада перетворила на криваву бійню. Ситуація критична", – заявила Тихановська.

Вона додала, що для прихильників змін людське життя залишається найвищою цінністю.

Тихановська закликала місцеву виконавчу владу організувати легальні мітинги в найближчі вихідні.

Вона заявила, що там, де комісії порахували голоси чесно, її підтримка склала 60-70 відсотків, а десь до 90 відсотків. На її думку, в оголошені ЦВК результати не вірить більшість населення.

"Нам потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15 і 16 серпня виступити організаторами мирних масових зібрань в кожному місті.

Тихановська подякувала співробітникам силових відомств, які відмовилися виконувати злочинні накази проти своїх громадян, а також працівників, які оголосили страйк.

"Спасибі працівникам БМЗ, електротехнічного заводу, МАЗ, IT-компаніям з ПВТ і іншим колективам, хто приєднався.

Давайте разом захистимо наш вибір. Підпишіться за те, що ви голосували за мене – Світлану Тихановську. Посилання буде під відео. Будь ласка, не залишайтеся осторонь, наші голоси повинні бути почуті", – додала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: