fbpx
Сьогодні
18:00 05 Сер 2020

У Зеленського заявили, що Фокін ще не погодився вступити в ТКГ

Колишній прем'єр-міністр України (у 1991-1992 рр.) Вітольд Фокін, який днями нібито погодився брати участь в роботі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), насправді ще не прийняв остаточного рішення.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прессекретар керівника Офісу президента України Дарина Зарівна.

Вона зазначила, що за підсумками зустрічі з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком Фокін не прийняв остаточного рішення і визначиться до кінця тижня, чи приєднуватися до переговорної групи по Донбасу.

Відзначимо, що зустріч Єрмака з Фокіним відбулася 3 серпня, і кандидат в ТКГ заявив, що того ж дня повідомить про своє рішення, але цього так і не відбулося.

У коментарі ЗМІ він дав зрозуміти, що таки погодився на пропозицію глави ОПУ: "Я твердо вирішив погодитися, вважаю за честь у фіналі свого життя хоч чимось допомогти своїй батьківщині".

При цьому глава української делегації в мінській групі Леонід Кравчук вже навіть розповів, чим Фокін буде займатися в ТКГ. За його словами, поки формально ще не сформовані завдання нового учасника ТКГ, проте вже зрозумілий приблизний напрям, на якому він буде працювати.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: