fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 16:18 13 Лип 2020

У "Слузі народу" розповіли, які новини про Росію будуть читати українці

В Україні вся інформація про Росію буде подаватися оціночно і в негативному ключі.

Про це в інтерв'ю "Рубриці" пояснив глава гуманітарного комітету Верховної Ради, нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв. За його словами, після ухвалення закону про ЗМІ, телеканали і онлайн-медіа повинні показувати те, що відбувається в Росії з оціночними судженнями.

"Потрібно показувати не просто так, як це роблять на окремих каналах. Вони це просто демонструють, без оцінки. Це що, друг України? Це ворог", – заявив Потураєв, а також додав: "Повинна бути мораль, етика. Американським журналістам не приходило в голову після 11 вересня вихваляти терористів, хоча і виходили інтерв'ю з Усамою бен Ладеном і громадськість обурювалася. Як говорили в CNN, ми показуємо його, але говоримо, що він терорист. Чи потрібно нам показувати, що відбувається у мешканців Кремля? Так, але давати цьому оцінку. Ми ж не виписуємо в законі, як давати оцінку, це все на волю журналіста. Ми лише говоримо, що Росія — ворог. Що, є той, хто з цим не згоден?".

Як раніше повідомляла "Рубрика", Микита Потураєв також пообіцяв закрити всі проросійські ЗМІ в Україні.

У парламенті вже цього літа можуть винести на голосування законопроєкт про медіа. Він викликав неоднозначну реакцію з боку окремих журналістів і великих ЗМІ.

Частина медіаспівтовариства вважає, що він несе пряму загрозу свободі слова в країні і може поставити під контроль влади неугодних журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: