fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 11:51 13 Лип 2020

У "Слузі народу" обіцяють закрити всі проросійські ЗМІ в Україні

Один з авторів нового законопроєкту про медіа, глава гуманітарного комітету Верховної Ради Микита Потураєв пообіцяв закрити всі проросійські ЗМІ в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Рубрика". Нардеп вважає, що після ухвалення закону у влади з'явиться можливість дізнатися реальних власників українських ЗМІ і зрозуміти, хто працює за рахунок реклами, а хто отримує транші з країни-агресора.

"Там є великий розділ про прозорість власності і фінансування. Ми взяли хороший закон ще з 8-го скликання від Миколи Княжицького і перенесли сюди розділ. Це дозволяє виявити реальних власників ЗМІ, непрямий вплив, хто і як все фінансує. Відразу стане зрозуміло, хто працює тут і заробляє гроші з реклами, від кліків і так далі. А хто фінансується від країни-агресора. Ось тому ми і маємо таке збудження", – підкреслив Потураєв.

Він також додав, що після виявлення інформації про власників з Росії ЗМІ буде закрито. "Все, він (телеканал) не може тут працювати. Оскільки там є розділ, який також багатьох турбує, про роботу медіа в умовах військової агресії. Так, підконтрольні або ті, що фінансуються РФ ЗМІ в Україні працювати не будуть", – додав нардеп.

Як раніше повідомляла "Рубрика", в парламенті вже цього літа можуть винести на голосування законопроєкт про медіа. Він викликав неоднозначну реакцію з боку окремих журналістів і великих ЗМІ.

Частина медіаспівтовариства вважає, що він несе пряму загрозу свободі слова в країні і може поставити під контроль влади неугодних журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: