fbpx
Сьогодні
16:06 08 Лип 2020

Адвокат заявив, що Порошенку не будуть обирати запобіжний захід

Адвокат Ілля Новіков заявив, що клопотання прокурорів про запобіжний захід п'ятому президенту Петру Порошенку не підлягає розгляду.

За його словами, рішення про завершення досудового розслідування у справі про призначення першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка ухвалили ще вчора, 7 липня. Хоча в той же час прокурори переконували суддю Печерського суду Олесю Батрин продовжити терміни досудового розслідування ще на три місяці.

«В Офісі генпрокурора паніка… Сьогодні виявилося, що вони ще вчора це слідство завершили. Суддя Батрин дарма старалась, суддя Вовк вільний, всі вільні. Клопотання про запобіжний захід Порошенкові не підлягає розгляду», — поінформував Новіков.

В ОГПУ паника. Вчера ночью до 0:30 они убеждали судью Печерского суда Батрин в том, что им необходимы еще 3 месяца для…

Posted by Илья Новиков on Wednesday, July 8, 2020

Раніше Петро Порошенко назвав злочином той факт, що в ніч на середу (на 8 липня), перед засіданням з обрання запобіжного заходу, Печерський суд продовжив термін досудового розслідування у справі, в якій він є підозрюваним.

Як повідомлялося, за даними слідства народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

Раніше 1 липня Петро Порошенко на засіданні суду з обрання йому запобіжного заходу вказав на залежність генерального прокурора Ірини Венедіктової та попросив задовольнити клопотання про її відвід, а саму справу повернути в прокуратуру як "юридичний треш".

1 липня Порошенко був на допиті в ДБР як підозрюваний, і, як стверджують у бюро, відмовився від давання свідчень по суті пред'явленої йому підозри. Після цього Печерський суд продовжив засідання з обрання запобіжного заходу, але рішення за клопотанням знову не було ухвалено, – суд оголосив перерву в засіданні до 8 липня, аргументувавши необхідністю уточнення інформації стосовно врученої Порошенку підозри.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: