fbpx
Сьогодні
09:19 08 Лип 2020

Справа Порошенка: Суд продовжив термін розслідування до 10 жовтня в справі про призначення Семочка

Фото Reuters

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства і продовжив до 10 жовтня терміни попереднього розслідування у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки, в якій Петро Порошенко є підозрюваним.

"Клопотання задовольнити. Продовжити термін досудового розслідування в кримінальному провадженні… за підозрою Порошенка… у вчиненні кримінального правопорушення… до шести місяців, тобто до 10 жовтня 2020 року включно", – йдеться у рішенні суду, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, за даними слідства народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

Печерський районний суд Києва 1 липня продовжив розгляд клопотання прокуратури про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання в кримінальному провадженні про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки, в якому Порошенко є підозрюваним.

Суд продовжить засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку 8 липня об 11:00.

Раніше 1 липня Петро Порошенко на засіданні суду з обрання йому запобіжного заходу вказав на залежність генерального прокурора Ірини Венедіктової та попросив задовольнити клопотання про її відвід, а саму справу повернути в прокуратуру як "юридичний треш".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: