fbpx
Сьогодні
20:27 04 Лип 2020

Зеленський просить прибрати затонулий в Одесі танкер Delfi

Фото: ОПУ

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився зі станом ліквідації наслідків аварії танкера Delfi.

Про це передає Офіс Президента. 

«Я сьогодні спілкувався вранці – всі готові, що треба? Щоб не було історії, що люди відпрацювали п'ять-шість ночей, а потім пішли відпочивати на вихідні. Як вам поставити конвеєрну роботу, підключити (тих, кого треба. – Ред.)?» – зазначив Президент, звертаючись до представників компанії, яка займається підйомом танкера.

«Зараз ідуть дуже важливі етапи, щоб судно не тріснуло», – повідомив представник компанії.

Глава держави наголосив, що роботи з ліквідації аварії треба було розпочинати ще в листопаді 2019 року. Проте судновласник показав свою безвідповідальність і фактично забув про танкер.

Зеленський просить прибрати затонулий в Одесі танкер Delfi

Фото: ОПУ

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що Міністерство готове забезпечити цілодобове підводне освітлення та роботу водолазів.

Володимир Зеленський закликав виконувати роботи з ліквідації аварії якісно.

«20 липня – це орієнтир. Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто й жорстко. Тому що я впевнений, що це його відповідальність в усьому, починаючи з того, що він віз, куди й скільки часу триває це все. 20 липня не буде (результату. – Ред.) – цим мають займатися правоохоронці. Власник хотів зекономити й шукав варіанти найменшого опору. Хтось має нести відповідальність», – сказав Володимир Зеленський.

Перед цим, 26 червня, в Одесі закрили для відвідувачів місцевий пляж "Дельфін" через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера "Делфі".

Раніше повідомлялося, що із затонулого біля узбережжя Одеси танкера почало виливатися паливо.

Нагадаємо, через погані погодні умови, відсутність палива, електроживлення та незадовільну експлуатацію судно ще у листопаді 2019 року знесло вітром до акваторії Одеського порту.

Екіпаж танкеру, який перекинувся під Одесою, врятований.

Також ми запитали у експерта докладно, у чому екологічна загроза аварії танкера під Одесою та що робити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: