fbpx
Сьогодні
13:01 22 Лис 2019

Під Одесою танкер "Делфі" викинуло на мілину

Відбулось засідання оперативного штабу щодо критичної ситуації з танкером "Делфі" поблизу берегів Одеси. Очільник Одеської обласної адміністрації дав розпорядження надавати оперативну інформацію щодо поточної ситуації та координувати зусиллям усіх служб.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

На даний момент триває аварійно-рятувальна операція. Після доповіді прикордонників, портовиків, рятувальників та медиків на даний момент відомо:

– На борту знаходяться троє членів екіпажу. Всі громадяни України.
– На борту танкера немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини.
– На танкері закінчилося паливо, є проблеми з електрикою.
– За попередніми даними, судно кормою сіло на мілину. Дрейф призупинився.
– Екіпаж відмовляється подати сигнал SOS та евакуюватися з судна. Вони чекають дозволу від судновласника та відмовляються від будь-якої допомоги.
– З судновласником взятися неможливо. Фактично цей корабель – сірий, без необхідної реєстрації. За даними капітана Одеського порту, судновласник забороняє морякам евакуюватися.
– Рятувальні судна не можуть підійти через складні погодні умови.

Наразі учасники штабу узгоджують алгоритм, щоб евакуювати екіпаж із залученням допомоги з повітря та води.

Думская повідомляє, що танкер практично ліг на борт. Хвилі б'ють його по хвилерізу, з пробоїни випливає чорна масляниста рідина – мабуть, мазут.  Ось-ось почнеться операція з порятунку моряків – їх знімуть з борта, хочуть вони цього чи ні.

За даними Думської, танкер перебував на якорі в цьому районі з травня 2019 року. Його судновласник з Великобританії, а порт приписки – Румунія.

За словами в.о. начальника адміністрації Одеського порту Дениса Карпова, суднова команда в сум'ятті, морально і фізично пригнічена, третю добу намагається боротися без їжі, води та освітлення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: