fbpx
Сьогодні
21:33 02 Лип 2020

Стали відомі кандидатури на голову НБУ

Стали відомі кандидатури на голову Національного банку Україні (НБУ).

За словами джерела "Рубрики" у банківському секторі, зараз є відразу кілька кандидатур на заміну Смолію.

Це глава ради НБУ Богдан Данилишин, банкір Роман Жуковський, голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко і член ради НБУ Олена Щербакова.

Рішення по голові НБУ ймовірно буде прийнято до кінця роботи нинішньої сесії Верховної Ради, тобто до 17 липня.

При цьому, на думку нардепа від "Слуги народу" Олександра Качури, у монобільшості поки немає єдиної думки про майбутнє Смолія.

"Питання по ньому винесемо в зал в п'ятницю, 3 липня. Зараз воно обговорюється у фракції. Важливо ж не тільки проголосувати за відставку, але і оцінити його роботу за останні роки. Ця людина по суті керувала всім банківським напрямком, до нього є питання", — підкреслив "Рубриці" Качура.

Нагадаємо, сьогодні президент України зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Яків Смолій назвав причиною відставки політичний тиск. У Нацбанку сказали, що такі заяви негативно вплинуть на економіку країни. "З огляду на чутливість грошово-кредитної сфери, вважаю, що заяви про політичний тиск на керівництво Національного банку є необережними і створюють ризик зниження довіри іноземних інвесторів і українських громадян до державних інститутів в Україні", – заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Тим часом, в Міжнародному валютному фонді відреагували на заяву про відставку Смолія та сказали, що Україна повинна зберегти незалежність банку.

А посли G7 закликали не підривати цю інституцію. Вони вважають, що це ставить під загрозу проведення та підтримку реформ в країні.

Читайте більше у статті "Рубрики" Хто замість Смолія та чого чекати українцям: що стоїть за відставкою глави НБУ.

Читайте також — інтерв'ю з главою соцкомітету Галиною Третьяковою про дітей "низької якості": "Йшлося про тих, хто робить дитину засобом отримання грошей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: