fbpx
Сьогодні
11:09 02 Лип 2020

МВФ відреагував на заяву про звільнення глави Нацбанку Смолія

Міжнародний валютний фонд відзначив здобутки Нацбанку під керівництвом Якова Смолія та очікує, що його наступник також забезпечить незалежність НБУ.

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

"Ми зауважили заяву про звільнення, подану головою НБУ Смолієм. Під його керівництвом, в Україні будо досягнуто істотних звершень у забезпеченні ціновоі стабільності, що наочно продемонструвало ключову роль незалежного центрального банку у сучасній макроекономічній політиці.

Саме тому незалежність НБУ перебуває в центрі програми, що підтримується МВФ, і ця незалежність має бути забезпечена і наступником голови".

Нагадаємо, 1 липня голова НБУ Яків Смолій подав у відставку, пояснивши своє рішення систематичним політичним тиском.

Повідомлялося, що члени правління Національного банку поважають рішення голови Якова Смолія щодо відставки та розділяють його перестороги щодо систематичного політичного тиску.

Нагадаємо, що вночі 10 червня Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України розміром 5 мільярдів доларів та терміном на 1,5 роки. Перший транш МВФ склав 2,1 мільярда доларів (що на 200 мільйонів доларів більше, аніж очікувалося раніше). Надалі заплановані чотири перегляди програми — за підсумками червня, вересня та грудня 2020 року, а також за підсумками червня 2021-го.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: