fbpx
Сьогодні
21:27 22 Чер 2020

Вибух на Позняках: мешканка будинку розповіла про подію

Фото: ДСНС

У Дарницькому районі Києва у дев'ятиповерхівці 21 червня стався вибух, у якому загинули три людини.

Валентина, його мешканка, в інтерв'ю Радіо НВ розказала подробиці інциденту.

Валентина проживає у першому під'їзді – через чотири під'їзди від місця події. Вона перебувала вдома, коли стався вибух.

«Дуже страшний вибух й відлуння від того. Я навіть не могла зрозуміти, що відбувається. Думала, що війна, що щось страшне, дуже страшне. Але що — навіть у голову не могло прийти. Усі мої родичі кинулися до вікон — ми зрозуміли, що щось на вулиці сталося», — зазначила Валентина.

За її словами, людей наразі ще шукають під завалами.

«Будинок вивернуло на дві сторони, його не можна швидко розібрати, людей ще шукають», — повідомила мешканка будинку.

Як зазначила Валентина, будинок побудований по секціям, які не пов'язані одна з одною, тому мешканців її під'їзду не відселяли.

«Вчора весь час по гучномовцю об'являли: "Люди, які не мають де переночувати, де жити, запрошуємо вас до автобусів, на Харківське шосе, до школи-інтернату". Обіцяли годувати та надати помешкання. Багато людей сіли до автобуси й поїхали. Дуже багато хто залишилися», — додала очевидиця вибуху.

За її словами, у пошкодженій секції вже ніхто не проживає й ніхто туди не заходить, крім рятувальників. Мешканцям пошкодженого будинку також не дозволили забрати речі, повідомила Валентина.

«Бачила в 41 [будинку] приходили з людьми, й вони брали речі, тому що люди повистрибували хто в чому був. Там дозволяли, коли вже обслідували будинок, що він у стані, коли можна зайти», — зазначила очевидиця.

Вона додала, що у кожній квартирі в будинку знаходиться газовий лічильник, і раз на два-три роки їх знімають для перевірки. Як повідомила мешканка будинку, наразі у неї теж немає лічильника.

«Мабуть, газ уже не включать. [Як надовго], ніхто не повідомив», — зазначила Валентина.

Внаслідок вибуху в Дарницькому районі столиці в десятиповерховому житловому будинку зруйновано 16 квартир із 9 по 4 поверхи.

Під завалами шукають двох чоловіків; секція будинку, в якій стався вибух, не підлягає відновленню.

Нагадаємо, що через вибух троє людей загинули і п'ятеро травмовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: