fbpx
Сьогодні
10:59 22 Чер 2020

Вибух на Позняках: в МВС повідомили, скільки квартир зруйновано

Фото: Рубрика

Внаслідок вибуху в Дарницькому районі столиці в десятиповерховому житловому будинку зруйновано 16 квартир із 9 по 4 поверхи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Окрім того, пошкоджено ще 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровані 125 громадян.

У відомстві також вказують, що попередньою причиною є вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння. Водночас напередодні, 21 червня, правоохоронці розглядали дві робочі версії: вибух газу або ж вибуховий пристрій. Попередньо ця подія буде класифікована як надзвичайна ситуація місцевого рівня.

Додають, що вчора медики надали допомогу 5 постраждалим, з яких двох госпіталізували до лікувальних закладів і ввечері виписали.

Наразі доля двох чоловіків 1976 та 1967 року народження залишається невідомою. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Рятувальники укріпили міжповерхові перекриття з 1 по 7 поверхи, встановивши металеві розпорки, та розібрали завали з 6 по 5 поверхи. Продовжують розбирати завал на 4 поверсі.

«У зв'язку з постійною загрозою обрушення конструкцій та обмеженим простором для роботи інженерної техніки, рятувальники працюють вручну, із застосуванням колінчатих підйомників і підйомного крану», — пишуть в МВС.

52-х мешканців пошкодженого під'їзду розмістили у школі-інтернаті №12 на Харківському шосе та гуртожитку Укрзалізниці, організовано харчування.

Мешканцям прилеглого під'їзду (зареєстровано 71 людину), у супроводі рятувальників дозволили забрати із своїх квартир документи та речі найпершої потреби та запропонували розселитися у школі-інтернаті №12.

Нагадаємо, що через вибух троє людей загинули і п'ятеро травмовані.

Нагадаємо, у Дарницькому районі столиці по вулиці Григоренка, 41 в дев'ятиповерховому житловому будинку стався вибух. Попередньою причиною рятувальники називають вибух газу. Внаслідок цього зруйнувало міжповерхові перекриття між 4 та 7 поверхами.

За словами Кличка, розгорнуто польове наметове містечко для людей, які мешкають у будинку, де стався вибух. Крім того, організовано необхідне медичне забезпечення та забезпечення їжею.

Усіх мешканців постраждалої від вибуху 9-поверхівки в Києві буде відселено.

За фактом вибуху на Позняках відкрили кримінальне провадження.

 

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: