fbpx
Сьогодні
12:02 22 Чер 2020

Вибух на Позняках: Під завалами шукають двох чоловіків; секція будинку, в якій стався вибух, не підлягає відновленню

Фото: ДСНС

Рятувальники розраховують до кінця дня понеділка завершити розбір завалів 10-поверхового будинку в Дарницькому районі Києва, де 21 червня стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші.

Про це заявляє заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Станом на зараз з-під завалів було витягнуто тіла трьох загиблих жителів будинку. Ймовірно, під завалами можуть бути двоє чоловіків, 1967 і 1976 років народження, жителі цього будинку. Рятувальники продовжують цілодобово вручну, ризикуючи своїм життям, розбирати завали, для того щоб врятувати життя людей. До вечора планується повністю закінчити ці роботи", – написав Геращенко в понеділок вранці.

За його словами, секція 10-поверхового будинку, в якій стався вибух і де розташовані 40 квартир, відновленню не підлягає. "Її доведеться акуратно демонтувати без загрози для безпеки сусідніх секцій житлового будинку. Наразі тримальний каркас тримається лише за рахунок спеціальних тросів, що скріплюють плити, які розійшлися в різні боки".

Геращенко повідомив, що зараз на засіданні державної комісії з питань надзвичайних ситуацій "позитивно вирішується питання про виділення коштів на придбання житла для всіх жителів тих, що втратили свої квартири внаслідок надзвичайної ситуації". Це 40 квартир секції, що вибухнула.

"Деталі будуть в офіційних повідомленнях прес-служби КМУ (Кабміну)", – додав він.

У свою чергу керівник прес-служби управління ДСНС України в Києві Світлана Водолага повідомила, що нині рятувальники вже розбирають конструкції зруйнованої в неділю будівлі на Позняках саме там, де можуть бути двоє постраждалих.

"Ми вже розбираємо завали, усі ці конструкції, які обрушилися на четвертому поверсі. Зараз рятувальники працюють на четвертому поверсі, і, найімовірніше, саме там і є люди", – сказала Водолага в ефірі телеканалу "Прямий".

Вона нагадала, що, за інформацією поліції, один із чоловіків, яких шукають рятувальники, проживав на п'ятому поверсі, а другий – на шостому.

За словами Водолаги, вночі роботи було тимчасово припинено, тому що зовнішня стіна будівлі, яка виходить у двір, почала деформуватися, не можна було допустити "можливого обвалення" і позбавити шансу на порятунок людей, які перебувають під завалами.

"Ми спостерігали за конструкцією, як вона поводитиметься, і було ухвалено рішення, що будемо мінімальним складом ліквідувати наслідки. Тобто зараз тільки троє рятувальників працюють над розбором конструкцій усередині", – розповіла вона.

Представник ДСНС пояснила, що рятувальники ставлять спеціальні розпірки – "від підвального приміщення і вже до сьомого поверху", що надає стійкості конструкції.

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в Дарницькому районі столиці в десятиповерховому житловому будинку зруйновано 16 квартир із 9 по 4 поверхи.

вибух на позняках

Фото: Рубрика

Нагадаємо, що через вибух троє людей загинули і п'ятеро травмовані.

Нагадаємо, у Дарницькому районі столиці по вулиці Григоренка, 41 в дев'ятиповерховому житловому будинку стався вибух. Попередньою причиною рятувальники називають вибух газу. Внаслідок цього зруйнувало міжповерхові перекриття між 4 та 7 поверхами.

За словами Кличка, розгорнуто польове наметове містечко для людей, які мешкають у будинку, де стався вибух. Крім того, організовано необхідне медичне забезпечення та забезпечення їжею.

Усіх мешканців постраждалої від вибуху 9-поверхівки в Києві буде відселено.

За фактом вибуху на Позняках відкрили кримінальне провадження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: