fbpx
Сьогодні
12:34 17 Чер 2020

Рада хоче заслухати генпрокурора, керівництво СБУ, МВС, Нацполіції у справі Гандзюк

Верховна Рада хоче заслухати генерального прокурора Ірину Венедіктову у справі вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк. Депутати надали Офісу генпрокурора ряд рекомендацій у цій справі.

Депутати схвалили відповідний проект постанови №3634 про звіт Тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк та нападів на інших громадських активістів. За неї проголосували 307 парламентарів.

ТСК надала рекомендації Офісу генпрокурора:

  • вжити заходи реагування за фактами наведеними у звіті комісії;
  • посилити нагляд за дотриманням законності у роботі Національної поліції, своєчасно реагувати на всі випадки порушень закону та вживати необхідні заходи реагування у випадку невиконання приписів прокурора.
  • поновити досудове розслідування у кримінальному провадженні №22019000000000215 від 12 липня 2019 року за підозрою Мангера В.М. та Левіна О.О. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України.

Крім того, ОГП, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції доручено проінформувати парламент за наслідками розгляду матеріалів ТСК у 2-тижневий термін.

"Заслухати на пленарному засіданні Верховної ради України генерального прокурора, керівництво Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції з питань розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів", – вказано у тексті документу.

Нагадаємо, що 16 червня суд не задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера про відвід судді.

Повідомлялося, що СБУ затримала Мангера і везуть в Київ на суд.

Раніше суд міста Києва дав дозвіл на затримання голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з метою приводу його на засідання. У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк він проходить як замовник.

До цього Мангера не доставили до суду через стан здоров'я.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк до 29 липня в зв'язку з появою нових обставин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: