fbpx
Сьогодні
10:48 15 Чер 2020

Справа Гандзюк: Мангера не доставили до суду через стан здоров'я

Фото: liga.net

Підозрюваного в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера не доставили до Печерського районного суду Києва, де йому мали обирати запобіжний захід, тому що він перебуває в лікарні через проблеми з серцем.

Про це повідомив адвокат Дмитро Ільченко "Інтерфакс-Україна".

"Мангера не доставили до суду, оскільки перебуває на госпіталізації через проблеми із серцем".

За його словами, співробітники поліції та прокуратури приїжджали до лікарні, де проходить лікування Мангер, щоб забезпечити примусову доставку підозрюваного до суду.

"Вони отримали довідку від лікаря про те, що доставка Мангера в суд неможлива з огляду на стан його здоров'я", – зазначив Ільченко.

Водночас, за словами адвоката, згодом приїжджали співробітники поліції та говорили, що вони мають заяву про те, що нібито медичний документ підроблений, лікар Мангера поспілкувався з ними і повідомив, що особисто видав цю довідку.

Також Ільченко додав, що, за словами лікарів, Мангер зможе прибути до суду орієнтовно за тиждень.

На засіданні Печерського суду в понеділок, куди на 9:30 мав бути примусово доставлений Мангер, є захист підозрюваного.

Раніше підозрюваний у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер сховався у лікарні, аби уникнути примусового приводу до суду.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк до 29 липня в зв'язку з появою нових обставин.

Повідомлялося, що Мангера дозволили примусово привести до суду.

31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи – голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) – обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: