fbpx
Сьогодні
20:18 15 Чер 2020

Справа Гандзюк: суд постановив затримати Мангера

Фото hromadske.ua

Печерський районний суд міста Києва дав дозвіл на затримання голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера з метою приводу його на засідання. У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк він проходить як замовник.

Про це повідомляє організація "Хто вбив Катю Гандзюк".

"Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з'ясував, що Мангера можна транспортувати в Київ у присутності лікаря. Адже стан його здоров'я абсолютно дозволяє йому подорожувати в столицю", – йдеться в повідомленні.

Раніше підозрюваний у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер сховався у лікарні, аби уникнути примусового приводу до суду.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк до 29 липня в зв'язку з появою нових обставин.

Повідомлялося, що Мангера дозволили примусово привести до суду.

31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи – голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) – обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: