fbpx
Сьогодні
20:56 15 Чер 2020

Іран пояснив, що уповільнює передачу "чорних скриньок" збитого літака МАУ

Фото Reuters

Іран повідомив, що пандемія коронавірусу вповільнила його плани передати за кордон для дослідження бортові реєстратори збитого іранськими військовими в січні українського пасажирського літака.

Про це заявив представник уряду Ірана Алі Рабей, повідомляє Франс-прес.

"Із перших днів цього болісного інциденту ми оголосили про готовність співпрацювати в дослідженні "чорних скриньок" українського літака. Наша сторона не має чого приховувати. Якщо можливо прочитати їх в Україні, це буде зроблено в Україні. Інакше "чорні скриньки" прочитають у Франції", – повідомив Рабей.

За його словами, пандемія COVID-19 уповільнює передачу "чорних скриньок" збитого літака МАУ.

"Цей процес вповільнила коронавірусна пандемія, через яку нині скасована більшість міжнародних авіарейсів – це, за його словами, призвело до "мимовільної затримки. Ми відновимо процес після поступового відновлення міжнародних рейсів і з'ясування результатів переговорів між Іраном і іншими учасниками процесу", – зазначив Рабей.

Раніше Україна заявила, що Іран не взяв на себе міжнародну відповідальність за катастрофу МАУ.

Зазначимо, Іран надішле "чорні скриньки" літака МАУ до Франції.

Нагадаємо, що 10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: