fbpx
Сьогодні
12:41 03 Чер 2020

Україна скоро представить свою делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ", - МЗС

Найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого біля Тегерана літака "МАУ".

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Заступник міністра поінформував співрозмовника про перебіг формування офіційної делегації України на переговорах з Іраном. Найближчим часом Україна представить свою команду переговорників".

Під час зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді заступник міністра закордонних справ Євген Єнін наголосив на необхідності забезпечення іранською стороною прозорого й об'єктивного розслідування, спрямованого на встановлення причин катастрофи літака, притягнення винних до відповідальності, виплати компенсацій родинам загиблих тощо. Єнін відзначив важливість повної та безумовної співпраці іранської сторони в питанні швидкої розшифровки бортових самописців відповідно до норм міжнародного права.

"У відповідь Манучехр Мораді запевнив у готовності Ірану до діалогу з Україною у правовій, технічній та політичній площинах задля врегулювання проблемних питань, пов'язаних з наслідками авіакатастрофи, а також повідомив, що Іран розглядає Україну як пріоритетну державу і контексті проведення розслідування та розшифрування чорних скриньок збитого літака", – повідомляє МЗС.

Посол також зазначив, що поширена деякими іранськими ЗМІ інформація щодо намірів уряду Ірану передати самописці для розшифрування Франції, з огляду на "затягування" українською стороною переговорного процесу, не відповідає дійсності та не відображає офіційної позиції Тегерана.

Учасники зустрічі домовилися зміцнювати взаємодію на дипломатичному рівні з метою прискорення вирішення наявних проблемних питань.

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: