fbpx
Сьогодні
20:16 14 Чер 2020

Україна заявила, що Іран не взяв на себе міжнародну відповідальність за катастрофу МАУ

Фото Reuters

Попри факт збиття пасажирського літака авіакомпанії МАУ іранською ракетою, Тегеран досі не взяв на себе міжнародну відповідальність за катастрофу. Іран доводить, що катастрофа сталася через людську помилку.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24", передає РБК-Україна.

При цьому, за словами заступника глави МЗС, Україна наполягає, що говорити про причини катастрофи літака можна буде лише після завершення розслідування.

"Ми вважаємо що воза не можна ставити перед конями й, відповідно, говорити про причину можна буде лише після того, як буде повністю завершено як технічне, так і кримінальне розслідування і будуть з'ясовані абсолютно всі обставини зазначеної трагедії", – заявив Єнін.

Зазначимо, Іран надішле "чорні скриньки" літака МАУ до Франції.

Нагадаємо, що 10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: