fbpx
Сьогодні
11:41 11 Чер 2020

Іран надішле "чорні скриньки" літака МАУ до Франції

Іран передасть "чорні скриньки" до Парижу зі збитого українського Boeing "Міжнародних авіаліній України". Це буде здійснено, як тільки країни, що беруть участь в розслідуванні на це погодяться.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, під час відеоконференції один з представників Ірану заявив, що Тегеран надішле "чорні скриньки" до Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) у Франції. Про це він повідомив організації (ICAO) при ООН.

Речниця міністра транспорту Канади Марк Гарно ніяк не прокоментувала цю інформацію, однак наголосила на тому, що Іран повинен виконати всі зобов'язання, які взяв на себе у березні.

"Вони продемонстрували відкритість для передачі "чорних скриньок", однак ми хочемо побачити конкретні дії з їхнього боку, щоб проаналізувати їх", – сказала Гарно.

Раніше Канада чинила тиск на Іран, щоб відправити "чорні скриньки" до Франції для аналізу, тоді іранська сторона відмовилась заявивши в березні, що вони будуть надіслані до України.

Нагадаємо, що 10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: