fbpx
Сьогодні
23:12 02 Чер 2020

У США українець в'їхав у натовп протестуючих. Швидше за все, він зробив це ненавмисно

Фото Getty Images

31 травня в Міннеаполісі затримали Богдана Вечірка — громадянина США українського походження. Він був за кермом бензовоза, який в'їхав у натовп протестувальників проти насильницьких дій поліції через смерть Джорджа Флойда.

Водночас після цього почали розповсюджуватися повідомлення про те, що Вечірко був колишнім українським військовим і воював на сході України, хоча це не відповідає дійсності. Про це в етері hromadske розповіла керівниця української служби «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе.

«Наразі питання — чи зробив він це свідомо. Він точно не колишній український військовий», — сказала вона. Зазначимо, що дещо раніше про це заявив і Генеральний штаб Збройних сил України.

Журналістка також уточнила, що Вечірко — громадянин США українського походження, водій бензовоза, який незадовго до інциденту 31 травня відвіз бензин на заправку.

«Власник заправки пізніше говорив ЗМІ, що цей чоловік допомагав громаді», — додала Гонгадзе.

Керівниця української служби «Голосу Америки» наголосила: влада штату Мінесота, де розташований Міннеаполіс, схильна вважати, що то був нещасний випадок.

Після того, як вантажівка зупинилася і з неї вийшов Вечірко, частина людей його побила, водночас дехто з натовпу почав його захищати, бо він начебто намагався зупинити вантажівку.

«Поки що слідство ведеться, йому не висунуті звинувачення, він перебуває в слідчому ізоляторі», — додала Гонгадзе.

Нагадаємо, у США під час висвітлення протестів постраждала українська журналістка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: