fbpx
Сьогодні
13:29 24 Кві 2020

Саакашвілі про посаду Авакова: Це номенклатура президента, я йду на іншу посаду

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі не бачить перешкод для своєї роботи в уряді разом міністром МВС Арсеном Аваковим.

Про це сказав Саакашвілі на засіданні фракції "Слуга народу", де обговорювалося його можливе призначення віце-прем'єром.

"Що стосується, Авакова, я сказав, це номенклатура президента України. Я вже рік в Україні … Це ваше рішення разом з президентом. Як я можу переглядати рішення президента? Я йду на іншу посаду. Я йду на віце-прем'єра з питань реформ, щодо конкретних речей. Переговори з МВФ – там взагалі ні при чому МВС".

Саакашвілі при цьому нагадав, що МВС раніше займалася Хатія Деканоїдзе, але зараз реформа "застрягла".

Передісторія: У грудні 2015 року, між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і тоді ще главою Одеської облдержадміністрації Міхеілом Саакашвілі трапилася перепалка на засіданні Нацради реформ.

Під час сварки Аваков перейшов на крик зі словами "Забирайся з моєї країни" і кинув склянкою з водою в Саакашвілі.

Нагадаємо, що Саакашвілі заявив, що не збирається йти на вибори восени.

Саакашвілі 24 квітня зустрівся з фракцією «Слуга народу», Корнієнко сказав, що сьогодні не буде кадрових призначень.

Говорячи про свою програму, з якою він йде до «Слуги народу» (на зустріч), Саакашвілі заявив, «зараз потрібно все робити з точністю навпаки, тому що якщо робити як завжди, то це закінчитися плачевно». Він додав, що всі свої «неординарні заходи» прийматиме в рамках програми президента Зеленського.

"Президент мені доручив займатися переговорами з Міжнародним валютним фондом. Нам потрібні набагато чіткіші переговори".

За словами Саакашвілі, зараз потрібно прискорити зміни, які почав Зеленський, посилити роботу з парламентом, просувати реформи і максимально звільнити український бізнес.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: