fbpx
Сьогодні
12:50 24 Кві 2020

Саакашвілі про угоду щодо ЗВТ з Туреччиною: Не можна її в цьому виді укладати

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеіл Саакашвілі заявляє, що Україні не можна укладати угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною в теперішньому вигляді, оскільки це негативно вплине на українську легку промисловість.

"Наразі ми підписуємо договір про вільну торгівлю з Туреччиною. Не можна його в цьому виді підписувати. Ми ж повинні відстоювати свої інтереси. Щойно ми підпишемо, і це набуде чинності – з українською легкою промисловістю можна буде розпрощатися назавжди. Турки ж дуже розумні, вони знають, що нам політично це дуже потрібно. Я хороший друг Ердогана, я знаю його, у нас хороший досвід співпраці, але у них свої інтереси, і він дуже крутий у відстоюванні своїх інтересів", – сказав Саакашвілі на засіданні фракції "Слуга народу" в п'ятницю.

Він зазначив, що свого часу припустився такої самої помилки в Грузії, уклавши таку угоду.

"Я не раджу робити таку саму помилку. Не можна сліпо нічого підписувати", – наголосив Саакашвілі.

Крім того, він наголосив на тому, як Європейський Союз захищає свій ринок. "Особливо зараз, в епоху кризи, ви побачите, який це буде протекціонізм", – додав Саакашвілі.

Саакашвілі зустрівся зі "Слугою народу", Корнієнко каже, що сьогодні не буде кадрових призначень.

Саакашвілі додав, що всі свої "неординарні заходи" буде приймати в рамках програми президента Зеленського.

За його словами, зараз потрібно прискорити зміни, які почав Зеленський, посилити роботу з парламентом, просувати реформи і максимально звільнити український бізнес.

Саакашвілі: "Україна заходить в справжню економічну кризу, і нам треба знаходити дуже неординарні кроки, не тільки щоб врятувати українську економіку, але максимально послабити удар по кожній українській родині і взагалі врятувати державу.

Президент мені доручив займатися переговорами з Міжнародним валютним фондом. Нам потрібні набагато чіткіші переговори".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: