fbpx
Сьогодні
21:13 09 Кві 2020

Корпорація "АТБ" передала лабораторіям Києва системи експрес-діагностики COVID-19

Корпорація "АТБ" сьогодні передала три сучасні лабораторні системи для експрес-діагностики COVID-19 та інфекційних захворювань двом київським лабораторним центрам Міністерства охорони здоров'я, а також Національній вірусологічній референс-лабораторії.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу компанії.

Як повідомили в прес-службі, обладнання було придбано у Франції в рамках допомоги українській медицині для протистояння поширенню коронавірусній інфекції та подолання її наслідків.

Кожна з систем CFX96 для виконання оперативної діагностики в режимі реального часу на COVID-19 та інші інфекційні захворювання може обробляти 400 зразків аналізів. Нове обладнання, передане АТБ столичним лабораторних центрів МОЗ, дозволить оперативно виявляти коронавірус і його носіїв, таким чином знижуючи масштаби епідемії.

"Ми дуже вдячні нашим благодійникам, які у складний для всіх медиків нашої країни час знайшли фінансову можливість придбати настільки дороге, високоточне і життєво необхідне сьогодні обладнання. Це дозволить збільшити кількість тестувань як протягом доби, так і щомісяця", – сказала кандидат медичних наук, завідуюча вірусологічною референс-лабораторією Ірина Демчишин.

Як відзначили фахівці, новітнє обладнання можна використовувати для діагностики не тільки коронавірусу, але й інших інфекційних захворювань, а значить, що лабораторні комплекси для експрес-діагностики будуть служити пацієнтам і після закінчення пандемії COVID-19. CFX96 є високопродуктивною системою, що дозволяє проводити ПЛР-діагностику і мультиплексний аналіз в режимі реального часу, одночасно обробляючи 90-100 зразків.

"Корпорація "АТБ" відгукнулася на звернення Офісу президента і закупила у Франції 12 високоякісних систем для виконання експрес-діагностики інфекційних захворювань. Компанія вважає своєю пріоритетною метою допомогу українській медицині, а також людям, яким зараз потрібна підтримка з боку великого соціально відповідального бізнесу", – заявила регіональний директор компанії "АТБ-Маркет" Ольга Акімова.

Раніше "АТБ" закупила французькі системи для ПЛР-діагностики на 10 млн і передасть до лікарень по всій Україні.

Нагадаємо, що, починаючи з 3 квітня, корпорація "АТБ" запустила спільний з Міністерством соціальної політики України благодійний проект адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного вжитку. Для реалізації цього проекту компанія виділила 100 мільйонів грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: