fbpx
Сьогодні
22:27 07 Кві 2020

Обіг кафе та ресторанів впав в середньому на 70%, 160 тисяч працівників залишилося без роботи

Фото Reuters

Близько 160 тисяч працівників закладів громадського харчування залишилося без роботи через закриття їхніх закладів на період карантину.

Такі дані наводить Opendatabot, посилаючись на опитування компанії Poster, яка займається автоматизацією роботи кафе, ресторанів та магазинів.

Зокрема, за даними компанії, після запровадження карантину роботу припинило близько 2500 закладів-клієнтів компанії, що склало близько 63% ресторанів та кафе. Якщо перенести ці дані на весь ресторанний ринок України, то можна припустити, що карантин призвів до закриття близько 30 тисяч закладів харчування.

«У ресторанному бізнесі без роботи залишилось понад 160 тисяч осіб. Тільки у клієнтів Poster зараз не працює 13 000 співробітників», — повідомляють в Opendatabot.

Там також зазначають, що обсяги продажів закладів харчування в Україні впали в середньому на 73%, якщо порівнювати з докарантинним періодом.

«Продажі різко знизилися не тільки в столиці (на 78%), а й у всіх найбільших обласних центрах. Так, у Львові показник просів, в середньому, на 78%, в Харкові — на 73%, в Дніпрі — на 65%, в Одесі — на 60%», — зазначають в Opendatabot.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: