fbpx
Сьогодні
17:16 06 Кві 2020

Клімкін розповів, коли закінчиться війна на Донбасі

Фото ВВС

Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна не зможе нормалізувати відносини з країною-агресором Росією і закінчити війну, оскільки існує "два президенти РФ Путіни" – фізичний і колективний.

Водночас він переконаний, що президент Володимир Зеленський цього не розуміє і намагається домовитися про мир. Про це політик розповів в інтерв'ю з Яніною Соколовою.

"Він реально сподівається, що можлива нормалізація відносин. І по-іншому бачить Росію, не як екзистенційного ворога… Але ж нині існує два Путіни: фізичний, який обнуляє терміни, перезавантажується, і колективний", – сказав Клімкін.

За його словами, останній ще поділяється на два: перший – це російські еліти, а другий –самі росіяни, які, як і їхній лідер, сумують за СРСР.

"Він уособлює певного колективного народного Путіна – духовного правителя. І ця історія формується упродовж останніх 20 років", – пояснив Клімкін.

Крім цього, ексміністр закордонних справ вважає, що глава країни-агресора "хоче знищити Україну", тож про мир не може бути й мови.

"Поки ця Росія існує, у нас є ворог. Ми з ним можемо перебувати в стані війни, зокрема й гібридної. Але в стані класичного миру ми ніколи з ним не перебуватимемо. Тому що Путін хоче нас знищити, абсолютно щиро", – додав Клімкін.

Він підкреслив, що росіяни вважають цю війну "легімітизацією перезавантаження фізичного, другого і третього колективного Путіна".

Тож, на думку Клімкіна, війна на Донбасі закінчиться тоді, коли в Росії зникнуть два Путіни.

Раніше Клімкін назвав наступну ціль Путіна в Україні.

Також Клімкін розповів про план Путіна щодо України.

Нагадаємо, Лукашенко дав пораду Зеленському щодо Росії та Донбасу.

Повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до російської сторони із нагадуванням, що в практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу".

Раніше Росія звинуватила Україну у відмові від Консультативної ради та заявила про вплив ззовні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: