fbpx
Сьогодні
19:13 04 Кві 2020

Лукашенко дав пораду Зеленському щодо Росії та Донбасу

Фото: сайт Президента

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна для припинення конфлікту на Донбасі має провести вибори на окупованих територіях.

Як заявив він у інтерв'ю російському телеканалу "Мир", президенту України Володимиру Зеленському та його оточенню треба йти на непопулярні кроки.

"Провести сьогодні ці вибори і вийти на кордон із Росією, щоб це був український кордон, ці 400 кілометрів. Треба визначитися з пріоритетами", – зазначив Лукашенко.

За його словами, здійснити це буде непросто, бо еліти і керівництво України дуже роз'єднані.

"Президент би, може, і пішов на якісь кроки, але йому просто не дадуть, зметуть. Треба сісти, голову в руки взяти і подумати, як це зробити, щоб, давайте говорити відверто, і Росії зберегти обличчя, і щоб різанина не почалася", – наголосив президент Білорусі.

Він додав, що треба скористатися шансом, поки Росія "взагалі не забула, не відмахнулася і веде на цю тему діалог".

"Можна звинувачувати Росію скільки завгодно, але якщо Росія хоч якісь у цьому напрямку робить кроки, то треба рухатися в напрямку вирішення цього питання", – сказав Лукашенко.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до російської сторони із нагадуванням, що в практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: