fbpx
Сьогодні
17:52 05 Кві 2020

Клімкін назвав наступну ціль Путіна в Україні

Країна-агресор Росія на чолі з президентом Володимиром Путіном прагне захопити не тільки східні області України, що робить нині на Донбасі.

Наступною ціллю російського лідера має стати і весь південь нашої країни, вважає ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це він заявив в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою".

"Південь йому набагато потрібніший. Але в нього набагато інше розуміння півдня: для нього це "Новоросія" – Одеса, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, щонайменше", – сказав політик.

За його словами, у такий спосіб Путін зможе контролювати чи навіть домінувати у Чорному морі, а також зробити коридори на суші.

"І не тільки Крим, а й Придністров'я, Молдову – замикає все, свою державу", – вважає ексміністр.

Він додав, що після вирішення питань інфраструктури, води, портів та інших комунікацій, глава РФ зможе повністю "відсікти" Україну від моря.

"І Харків теж. Але реальна небезпека – це південь, туди він прийде найперше. І те, що там спершу будуть дестабілізаційні речі, а потім якісь інші операції – це сто відсотків", – підсумував Клімкін.

Раніше Клімкін розповів про план Путіна щодо України.

Нагадаємо, Лукашенко дав пораду Зеленському щодо Росії та Донбасу.

Повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до російської сторони із нагадуванням, що в практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу".

Раніше Росія звинуватила Україну у відмові від Консультативної ради та заявила про вплив ззовні.

* * *

Дивіться в "Екорубриці", як правильно утилізувати маски та інші медичні відходи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: